Kongreye bildiri gönderimi sözel bildiri gönderimi şeklinde olacaktır.

Bildiri Gönderme İçin Son Tarih : 02 Ekim 2023

BİLDİRİ YAZIM KURALLARI

1. Özetlerde akademik unvan kullanılmamalıdır. Kurumların adresleri yazar isimlerinden sonra yazılmalıdır. 
2. Özetler 500 kelimeyi (Grafik ve Tablolar hariç) geçmemelidir.
3. Özetler Amaç, Yöntem, Bulgular, Sonuç bölümlerini içermelidir. 
4. Aday bildiriler, özgünlük, uluslararası bilgi birikimine katkı, uyku tıbbı ve tedavisinde yenilik, doğru tasarım ve iyi yazım özellikleri açısından değerlendirilecektir.
5. Kabul edilen bildirilerin TUTD Dergisi özel sayısında yer alması için bildiriyi sunacak kişinin kongreye kayıt yaptırması gerekmektedir. 

ONLİNE BİLDİRİ GÖNDERİMİ

1. “Yeni Kullanıcı” butonuna tıklayarak yeni kayıt yapabilirsiniz.
2. E-posta ve şifrenizle sisteme giriş yaparak sol tarafta bulunan menüden “Metin Oluştur” butonu ile özetinizi yükleyebilirsiniz.
3. “Kaydet” butonu ile özetinizi sisteme kaydedebilirsiniz. Bu aşamada özetiniz gönderilmemiş olup, sisteme kayıt olmuştur. Özetiniz üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.
4. Kontrolünüzün ardından gönder butonu ile özetinizi gönderebilirsiniz. Özetiniz “Gönderilmiş Metinler” içerisine kayıt edilmiş olacaktır. Bu aşamadan sonra özetinizde herhangi bir değişiklik yapılamayacaktır.
5. Özetinizin değerlendirme durumunu “Gönderilmiş Metinler” bölümünden takip edebilirsiniz.

TAM METİN KURALLARI

1. Bildiri, Microsoft Word Programında A4 kâğıda sol, üst, sağ ve alttan 2,5 cm boşluk bırakılarak yazılmalıdır. Bildiri, kaynakça dâhil en çok 15 sayfa olmalıdır. Bildiri metni 12 punto, Times New Roman yazı karakteri kullanılarak, tek satır aralığında ve paragraflar arasında 1 satır boşluk bırakılarak yazılmalıdır.
2. Birinci derece bölüm başlıkları büyük harfle ve koyu olarak, ikinci derece ve diğer alt bölüm başlıklarında her sözcüğün ilk harfi büyük harfle ve koyu olarak yazılmalıdır.
3. Tablo ve şekiller, metin içinde ardışık olarak numaralandırılmalıdır.
4. Yararlanılan kaynaklar, bildiri metninin sonunda yazarın soyadına göre alfabetik sırada, 11 puntoda ve kaynaklar arasında 1 satır boşluk bırakılarak yazılmalıdır.

Atıf Kuralları

1. Metin içindeki her gönderme kaynakçada mutlaka yer almalıdır. Metin içinde gönderme yapılmayan eserlere kaynakçada verilmemelidir..
2. Metin içindeki yollamalar, ayraç içinde (yazarın/yazarların soyadı, kaynağın basım yılı: ilgili sayfa numarası) verilmeli ve yararlanılan kaynakları eksiksiz ve tam künyesiyle içeren Kaynakça listesi, metin sonunda, yollama sistemine uygun olarak gösterilmelidir.
3. Yollamalar dışındaki açıklamalar, dipnotu biçiminde ilgili sayfa altında belirtilmelidir.


BİLDİRİ GÖNDERMEK İÇİN TIKLAYINIZ...